ГоловнаПолітика

Порошенко: у нас є позитивні новини про оборонну зброю

"Джавеліни" можуть надійти в Україну "найближчим часом".

Порошенко: у нас є позитивні новини про оборонну зброю
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко заявив, що в нього є позитивні новини, що стосуються отримання американського оборонного озброєння.

Про це він сказав на засіданні військового кабінету Ради національної безпеки і оборони, присвяченому підписанню закону "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях".

"Є у нас позитивні новини про отримання найближчим часом, нарешті, довгоочікуваної оборонної зброї", - заявив він членам військового кабінету, пообіцявши розповісти подробиці на закритій частині засідання.

Нагадаємо, в грудні 2017 року адміністрація США повідомила про рішення надати Україні летальну зброю. Також американські чиновники повідомили про отримання Україною протитанкових переносних ракетних комплексів Javelin.

17 лютого Порошенко зустрічався в Мюнхені з міністром оборони США Джеймсом Меттісом. За власним твердженням, він залишився в захваті від цих переговорів.

На початку лютого до Сполучених Штатів на переговори їздив міністр оборони Степан Полторак. Там він заявив, що Україна виконала 90% заходів, запланованих відповідно до умов США про надання військової допомоги в розмірі 350 млн доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram