ГоловнаПолітика

Прокуратура відправила до суду фігуранта "справи 2 травня" Мефьодова

Його товариша Долженкова вже судять у Миколаєві.

Прокуратура відправила до суду фігуранта "справи 2 травня" Мефьодова
Евгений Мефедов
Фото: Думская

Прокуратура Одеської області передала до Київського районного суду Одеси обвинувальний акт проти фігуранта "справи 2 травня" громадянина М. (Євген Мефьодов). Про це повідомляють на сайті облпрокуратури.

Його звинувачують у підготовці до організації масових заворушень у 2014 році, а також в умисних діях і публічних закликах до зміни кордонів України і повалення конституційного ладу.

Обвинувачений Мефьодов перебуває під вартою в СІЗО.

Нагадаємо, 18 вересня 2017 року Мефьодова разом із групою з двох десятків одеських "антимайданівців" було виправдано у справі про організацію й участь у масових заворушеннях, що відбулися 2 травня 2014 року в центрі Одеси (в частині подій на Грецькій площі).

Мефьодова відразу ж затримали повторно за новою підозрою.

Разом із ним було затримано Сергія Долженкова (Капітан Какао), його відправили під суд на початку 2018 року. Долженкова звинувачують у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених частиною 1 статті 109 ("Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади"), частиною 2 статті 110 ("Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України"), частиною 1 статті 14 і частиною 1 статті 294 ("Приготування до масових заворушень") Кримінального кодексу України і судять у Центральному районному суді Миколаєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram