ГоловнаПолітика

Держдепартамент США нагадав Україні про обіцянки Майдану

США закликають лідерів України подвоїти зусилля в проведенні реформ.

Держдепартамент США нагадав Україні про обіцянки Майдану
Фото: EPA/UPG

Державний департамент США вшанував пам'ять загиблих героїв Небесної Сотні і закликав владу України виконати обіцянки, дані українцям на Євромайдані чотири роки тому.

Про це повідомляють на сайті Держдепу 19 лютого.

"Чотири роки тому українці з усіх верств суспільства і всіх регіонів країни об'єдналися на Майдані, щоб зажадати від свого уряду визнання європейського вибору громадян. Десятки українців - Небесна Сотня - віддали свої життя заради мрії про краще України. США будуть і надалі стояти поруч з Україною, оскільки вона стикається з російською агресією, в результаті якої загинули понад 10 тис. осіб і були переселені понад 1,6 млн українців", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що за чотири роки "Україна зробила важливі кроки, але попереду ще багато роботи, щоб виконати обіцянки Майдану і розкрити весь потенціал".

"США закликають лідерів України подвоїти свої зусилля для здійснення глибоких, всеосяжних і своєчасних реформ, необхідних для створення стабільної, демократичної, квітучої і вільної країни, якої варті українці. Ми пишаємося тим, що працюємо з народом України у пам'ять про жертви, принесені чотири роки тому за європейське майбутнє України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, від дій співробітників правоохоронних органів проти активістів Майдану у 2013-2014 роках визнані потерпілими 1800 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram