ГоловнаПолітика

КМДА після зіткнення двох маршруток попросила скасувати мораторій на перевірки перевізників

Влада Києва нарікає, що не може потрапити на бази.

КМДА після зіткнення двох маршруток попросила скасувати мораторій на перевірки перевізників
Фото: facebook.com/UA.KyivPolice

Влада Києва проситиме уряд скасувати мораторій на перевірки перевізників, повідомляють на сайті Київміськадміністрації.

"Сьогодні ми провели нараду з цього питання, поки що готуємо лист на адресу прем'єр-міністра з проханням скасувати мораторій на перевірки перевізників. Крім того, ми просимо Укртрансбезпеки про збільшення повноважень щодо перевірок", - сказав заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

За його словами, підприємства-перевізники і сьогодні перевіряються, проте це більше стосується оглядів на маршрутах.

"Ми не знаємо, що відбувається на базі, і через мораторій не маємо доступу", - зазначив Давтян.

На його думку, важливо комплексно обстежити всіх перевізників, незалежно від форми власності.

"Треба перевірити і їхні дозволи, і професійний рівень водіїв, і технічний стан транспортних засобів. Якщо Укртрансбезпеки не має достатньої кількості людей, то, нагадаю, що мер Києва пропонував передати нам частину повноважень. У кожному разі ми будемо перевіряти всіх і за результатами цих перевірок вживати заходів до порушників. І це будуть жорсткі заходи", - пообіцяв Давтян.

Нагадаємо, 16 лютого ввечері сталася ДТП за участю двох маршруток на вул.Теліги в Києві. В результаті зіткнення один з автобусів в'їхав в електроопору, а інший в дерево. Постраждали 12 осіб, четверо були госпіталізовані.

У листопаді минулого року маршрутка збила насмерть двох людей на вулиці Героїв Дніпра в Києві. Після цього мер Києва Віталій Кличко доручив Департаменту транспортної інфраструктури КМДА спільно з Державною службою України з безпеки на транспорті провести комплексну перевірку ліцензій і стандартів роботи приватних маршрутних таксі в столиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram