ГоловнаПолітика

Фінляндія готова скерувати миротворців на Донбас

Президент країни підтримав ініціативу колишнього генсека НАТО.

Фінляндія готова скерувати миротворців на Донбас
Фото: politeka.net

Президент Фінляндії Саулі Нійністьо заявив, що його країна готова приєднатися до миротворчої місії ООН на Донбасі.

"Йдеться про одну з найсерйозніших проблем у Європі, тож якщо буде навіть невелика можливість вирішити кризу, Фінляндія повинна взяти участь у врегулюванні цієї кризи", - зазначив Нійністьо журналістам у Мюнхені 17 лютого, передає видання Yle.

Нагадаємо, на Мюнхенській конференції з безпеки була представлена доповідь Інституту Хадсона, підготовлена на прохання колишнього генсека НАТО Андерса Фог Расмуссена. Документ пропонує скерувати в Україну близько 20 тисяч миротворців і 4 тисячі поліцейських, які взяли б під контроль усю територію ОРДЛО, включно з державним кордоном. Учасниками місії можуть бути миротворці з країн, що не входять у НАТО, прийнятні і для України, і для Росії. Наприклад, з Білорусі, Казахстану, Монголії, Австрії, Фінляндії, Швеції, Португалії, Греції, Аргентини, Бразилії, Чилі.

Швеція висловила готовність послати свої війська в Україну, якщо Захід і Росія домовляться про формат миротворчої місії для Донбасу. Про підтримку миротворчої місії також заявив канцлер Австрії Себастьян Курц.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram