ГоловнаПолітика

На конференції в Мюнхені Тарута запропонував ввести міжнародну адміністрацію на Донбасі Актуально

"Не буде ж Захарченко суб'єктом".

На конференції в Мюнхені Тарута запропонував ввести міжнародну адміністрацію на Донбасі

На 54-ій Конференції з Безпеки, що проходить в Мюнхені, народний депутат Сергій Тарута, лідер партії «Основа», виступив з ініціативою введення на окупованих територіях Донбасу тимчасової міжнародної адміністрації.

В ефірі телеканалу «Україна» Сергій Тарута заявив з Мюнхена: «Не буде ж Захарченко суб'єктом, що не терористи повинні бути тими партнерами, які будуть працювати з миротворчим силами. Це будуть представники західних держав і вони будуть суб'єктом, партнером. Вони будуть командувати всіма органами місцевого управління».

Дискусія про те, як буде надалі керуватися Донбас, виникла в результаті обговорення введення на Донбас миротворчого контингенту ООН - ідеї, висунутої Сергієм Тарутою на торішній, 53-й конференції в Мюнхені, і вже була підтримана провідними світовими державами, НАТО, Євросоюзом і навіть Росією.

Зокрема, виступаючи на «Українському ланчі» в Мюнхені спецпредставник США щодо України Курт Волкер заявив: «Росія переконує, що вони хочуть захистити російськомовне населення на Сході України, саме тому вони підтримують ці так звані «республіки». Але найкращим способом захистити людей буде розміщення там миротворчих сил, що закінчить конфлікт і забезпечить виконання Мінських угод».

Нагадаємо, що мирний план Сергія Тарути «Три Основи» передбачає одночасно з введенням миротворчого контингенту ООН на Донбас, введення на цих територіях тимчасової міжнародної адміністрації, яка візьме на себе цивільну владу в регіоні до проведення там виборів за українським законодавством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram