ГоловнаПолітика

Зустріч міністрів "нормандської четвірки" в Мюнхені так і не відбулася

"Наступного разу збиратимемо всіх міністрів, інакше щось іде не так".

Зустріч міністрів "нормандської четвірки" в Мюнхені так і не відбулася
Фото: EPA/UPG

Зустріч міністрів закордонних справ "нормандської четвірки" (Україна, Німеччина, Франція, Росія), яку планувалося провести в рамках Мюнхенської конференції з безпеки, довелося скасувати.

Спочатку її хотіли провести 16 лютого в усіченому форматі - без французького міністра Жан-Іва Ле Дріана, але сторони не змогли узгодити час. Німецька сторона шукала можливість провести її 17 лютого, але так і не знайшла.

"Близько 20 зустрічей, приємних і не дуже, і багато снігу в Мюнхені - такий головний підсумок Мюнхенської конференції. Про зустріч у нормандському форматі - наступного разу збиратимемо всіх міністрів, інакше щось іде не так. Цього разу - у німецької делегації", - написав глава МЗС України у твітері в суботу ввечері.

Російський міністр Сергій Лавров своєю чергою сказав, що він "був готовий і вчора, і сьогодні, але міністра закордонних справ ФРН Габріеля викликали в Берлін".

Нагадаємо, що лідери "нормандської четвірки" востаннє збиралися восени 2016 року. Зустріч минула без особливого результату. Відтоді перемови відбуваються рідко та на нижчому рівні.

"Четвірка" намагається знайти можливість мирного врегулювання війни на Донбасі.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram