ГоловнаПолітика

Порошенко залишився в захваті від зустрічі з Меттісом

Президент натякнув, що американська допомога - це не лише "джавеліни".

Порошенко залишився в захваті від зустрічі з Меттісом
Петр Порошенко и Джеймс Мэттис
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко залишився в захваті від зустрічі з міністром оборони США Джеймсом Меттісом. Вони провели перемови 17 лютого, на яких обговорювалися питання військово-технічної сфери. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Напевно, президенту не можна так говорити, але я в захваті від секретаря Меттіса. У нас був дуже хороший візит міністра оборони України Степана Полторака. У нас були конкретні терміни розвитку співробітництва, серед іншого й у військово-технічній сфері, у постачанні, далеко не тільки і не стільки того виду озброєння, яке постійно обговорюється. Але, на жаль, розкрити цю інформацію я не можу", - сказав президент.

Також президент сказав, що він здобув повну підтримку законопроекту про національну безпеку і було досягнуто домовленостей про подальшу активізацію співпраці з НАТО. "Ми проговорили, і я отримав повну підтримку законопроекту про національну безпеку, законопроекту щодо реформ, який є в складі нашого плану стосовно НАТО", - повідомив президент і додав, що були обговорені конкретні кроки і досягнуті домовленості про подальшу активізацію співпраці з Північноатлантичним альянсом.

Нагадаємо, у грудні 2017 року адміністрація США повідомила про рішення схвалити надання Україні летальної зброї. Також американські чиновники повідомили про отримання Україною протитанкових переносних ракетних комплексів Javelin.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram