ГоловнаПолітика

Солом'янський суд назвав неетичною поведінку детективів НАБУ у справі Труханова

На сторінці суду у фейсбуці опубліковано офіційний прес-реліз.

Солом'янський суд назвав неетичною поведінку детективів НАБУ у справі Труханова
Фото: Сергей Нужненко

Солом'янський райсуд Києва назвав неетичною поведінку детективів НАБУ, які висловили невдоволення через те, що мера Одеси Геннадія Труханова відпустили на поруки нардепа. Заяву суду розміщено у Facebook.

У суді нагадують НАБУ про принципи рівності і змагальності сторін у процесі правосуддя, і що вони не мають права вимагати від суду ухвалення якогось конкретного рішення. САП вимагала для Труханова арешт із заставою в 50 млн грн.

Також судді нагадують, що за кодексом НАБУ, їхні працівники повинні виконувати "свої повноваження лише тим способом, який є порівнянним, законним, відповідальним і етичним".

"Солом'янський районний суд Києва вважає, що такі висловлювання на адресу суду, як "рішення є дивним", або обраний запобіжний захід "абсолютно непорівнянний", є, принаймні, неетичними.

Питання законності та обґрунтованості ухвалених у справах судових рішень, як і правомірності вчинених суддями процесуальних дій під час розгляду справ мають право оцінювати тільки суди апеляційної та касаційної інстанцій згідно із процесуальним законодавством", - заявили в Солом'янському райсуді.

Там також попросили сторони провадження "утримуватися від висловлювань, спрямованих на підрив довіри до судової влади".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram