ГоловнаПолітика

У Польщі розчаровані переговорами віце-прем'єрів Глінського і Розенка

У сторін є розбіжності щодо питання ексгумації поховань поляків на території України.

У Польщі розчаровані переговорами віце-прем'єрів Глінського і Розенка
Фото: telegraf.com.ua

Канцелярія президента Польщі Анджея Дуди розчарована результатами переговорів віце-прем'єрів України і Польщі - Павла Розенка та Петра Глінського, констатує глава канцелярії польського президента Кшиштоф Щерський, передає Інтерфакс.

Він розцінює відсутність рішення української сторони на ексгумацію поховань поляків як невиконання мандата на переговори, який дали президенти України і Польщі Петро Порошенко та Анджей Дуда.

"Відсутність рішення української сторони щодо фундаментального питання - про скасування заборони на ексгумацію поляків на території України означає значне зниження рівня довіри та не відповідає мандату на переговори, який дали президенти двох країн, що суттєво позначається на взаєминах", - наголошується в заяві.

Щерський висловив сподівання, що заборону на ексгумацію буде скасовано найближчим часом на виконання зобов'язань.

Нагадаємо, в грудні 2017 року Анджей Дуда під час візиту до Харкова заявив про необхідність відновлення дозволу на ексгумацію та перепоховання останків похованих у ХХ столітті поляків на території України і українців у Польщі. Петро Порошенко підтвердив зняття мораторію на ексгумацію поляків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram