ГоловнаПолітика

Глава МЗС Данії про реформи в Україні: "Склянка наполовину повна, а не порожня"

"Я думаю, що зараз дуже складна ситуація, тому що наближаються вибори".

Глава МЗС Данії про реформи в Україні: "Склянка наполовину повна, а не порожня"
Фото: EPA/UPG

Глава Міністерства закордонних справ Данії Андерс Самуельсен заявив, що реформи в Україні просуваються не так швидко, як можна було б очікувати. Утім, він вважає, що "склянка наполовину повна, а не порожня".

"Я думаю, що зараз дуже складна ситуація, тому що наближаються вибори 2019 року. Навіть у багатих країнах говорити про реформи перед майбутніми виборами дуже складно", - заявив на другому Українському ланчі в Мюнхені "Україна на передовій війни нового типу: уроки для Заходу і перспективи для миру", який був організований в рамках Мюнхенської конференції з питань безпеки.

Водночас міністр відмовився відповідати на запитання, прогресує Україна за президента Петра Порошенка чи ні.

"Я вірю, що в України є можливість продовжувати рух вперед. Чесно кажучи, вона не просувається досить швидко. Але ми повинні допомагати Україні, - сказав Самуельсен. - Якщо ми говоримо про склянку - то вона наполовину повна, а не порожня".

Нагадаємо, українська влада вважає, що минула осінь була успішною в плані проведення реформ. У цей час було ухвалено новий закон про освіту, були запущені пенсійна, медична реформи. Уряд України також підготував на весну-літо список із 35 законопроектів, мета яких - прискорити зростання економіки України до 5-7% на рік.

Разом з тим Україна досі не провела дві реформи, на яких наполягають західні партнери. Мова про єдину ринкову ціну на газ для населення та промисловості, а також про створення Антикорупційного суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram