ГоловнаПолітика

Порошенко обговорив з Меттісом ситуацію на Донбасі

Міністр оборони підтвердив прихильність США справі відновлення територіальної цілісності України.

Порошенко обговорив з Меттісом ситуацію на Донбасі
Петр Порошенко и Джеймс Мэттис
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко і міністр оборони США Джеймс Меттіс на зустрічі в Мюнхені обговорили ситуацію на Донбасі і необхідність введення миротворчої місії, санкції проти РФ, а також подальші кроки щодо зміцнення обороноздатності України. Про це повідомляє сайт Президента.

"Сторони обговорили ситуацію на Донбасі і висловили стурбованість у зв'язку з постійними намаганнями Росії і підтримуваними нею бойовиками підірвати мирний процес... Обговорили подальші кроки з метою зміцнення оборонної стійкості України, а також відзначили пріоритетність розвитку стратегічного партнерства між Києвом та Вашингтоном", - йдеться в повідомленні.

Порошенко і Меттіс також розглянули необхідність розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі згідно із принципами ООН та цілями Мінського процесу.

Співрозмовники підкреслили важливість політики санкцій проти РФ до відновлення територіальної цілісності і суверенітету України.

Глава Української держави висловив вдячність за важливі рішення Вашингтона в питанні зміцнення потенціалу Збройних сил України та обороноздатності країни, зазначивши, що останні рішення Вашингтона є сигналом агресору проти будь-яких намірів ескалації ситуації на Донбасі.

Порошенко висловив подяку за тверду позицію США щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України.

"В Україні вірять у лідерство Сполучених Штатів Америки в справі зміцнення трансатлантичного фронту протидії російській агресії і спробам розхитування світової законності і порядку", - підкреслив він.

Зі свого боку, Меттіс підтвердив прихильність США справі відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, а також відзначив значний прогрес, який Україна здійснила у реформуванні сфери безпеки і оборони.

За інформацією прес-служби, у зустрічі брав участь спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер.

Нагадаємо, зустріч глав МЗС "нормандського формату" в Мюнхені скасували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram