ГоловнаПолітика

США пред'явили звинувачення "кухареві Путіна" у справі про російське втручання

Євген Пригожин стоїть за створенням "фабрики тролів".

США пред'явили звинувачення "кухареві Путіна" у справі про російське втручання
Евгений Пригожин
Фото: zampolit.com

13 громадянам Росії пред'явлено звинувачення у справі про російське втручання у вибори президента США, серед них - наближена до президента РФ особа Євген Пригожин ("кухар Путіна").

Про це повідомляється на сайті Міністерства юстиції США.

Пригожин організував так звану "фабрику тролів", на базі якої виник цілий медіахолдинг. Сама "фабрика", відома під назвою "Агентство інтернет-досліджень", також зазначена серед відповідачів. Також у списку дві компанії з групи "Конкорд" Пригожина.

Обвинувачення пред'явлено й керівнику іноземного відділу "фабрики тролів" Джейхуну Асланову (на прізвисько Джей-Зі). Інші обвинувачені теж пов'язані з "Агентством інтернет-досліджень".

Кримінальну справу за втручання Росії у вибори президента США розслідує команда спецпрокурора Роберта Мюллера.

Нагадаємо, що Пригожин став мультимільйонером після того, як одного разу в 2001 році він прислуговував Путіну у своєму ресторані і сподобався йому. За 15 років після цього звичайний ресторатор пройшов шлях від організації статусних обідів до сервірування церемонії інавгурації Путіна і багатомільярдних підрядів на харчування співробітників МНС, московських школярів і військових.

Компанії, пов'язані з Пригожиним, за останні 5 років отримали в Росії державні підряди на суму понад 200 млрд рублів (понад 3 млрд доларів).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram