ГоловнаПолітика

БПП відхрестився від рішення нардепа Голубова поручитися за Труханова

"Це його особиста ініціатива як народного депутата. Фракція не ухвалювала жодних рішень".

БПП відхрестився від рішення нардепа Голубова поручитися за Труханова
Голубов (слева) в суде по делу Труханова
Фото: Тереза Лащук

Фракція "Блоку Петра Порошенка" заявила, що не має стосунку до рішення нардепа Дмитра Голубова поручитися за мера Одеси Геннадія Труханова, підозрюваного в корупційному правопорушенні.

"Це його особиста ініціатива як народного депутата. Фракція партії "Блок Петра Порошенка" не ухвалювала жодних рішень про взяття на поруки будь-яких осіб, проти яких порушено кримінальні провадження, і тим паче не делегувала таких повноважень жодному із своїх членів", - йдеться в заяві фракції на сайті БПП.

У ньому йдеться, що фракція БПП є переконаним противником корупції і готова максимально сприяти правоохоронним органам у боротьбі з нею.

"Водночас звертаємо увагу, що кожен народний обранець, який належить до нашої фракції, вправі мати свою окрему позицію з будь-яких питань. Однак, що стосується питань боротьби з корупцією, позиція фракції залишається і буде незмінною: всі без винятку члени фракції партії "Блок Петра Порошенка" будуть робити все від них залежне, щоб корупція в Україні була подолана", - сказано в заяві.

Нагадаємо, що 15 лютого Солом'янський районний суд Києва вирішив відпустити Труханова на поруки депутата Голубова, хоча звинувачення просило помістити підозрюваного в СІЗО із заставою 50 млн гривень.

Труханова, який з кінця грудня був відсутній в Україні, затримали вранці 14 лютого в аеропорту "Бориспіль". Його підозрюють за ч. 5 ст. 191 (розкрадання) у справі "Краяна".

Восени 2016 року мерія Одеси купила будівлю заводу "Краян" за 185 млн гривень у приватної структури, яка на початку того ж року придбала її на ліквідаційному аукціоні всього за 11,5 млн гривень. Отримані гроші продавець намагався перерахувати на рахунок фіктивної компанії, але угоду вдалося заблокувати, і зараз вони перебувають під арештом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram