ГоловнаПолітика

Турчинов: герої, які стверджують, що Крим можна було врятувати, брешуть

Голова РБНО прокоментував слова екс-начальника Генштабу.

Турчинов: герої, які стверджують, що Крим можна було врятувати, брешуть
Фото: Соня Кошкина

Інформація про те, що 2014 року окупації Криму можна було уникнути, не відповідає дійсності, вважає секретар РНБО Олександр Турчинов. Про це він заявив під час свідчень у суді у справі про держзраду Віктора Януковича.

"Екс-начальник Генштабу Володимир Замана дезінформував суд про те, що в лютому 2014 року пропонував провести наступальну операцію в Криму. У ЗМІ я прочитав, що він нібито виступав у Верховній Раді і попереджав про небезпеку. Але він сидів з мокрими штанами і боявся рот відкрити . Я спеціально перевірив стенограму за той день - Замана ні слова не сказав про Крим, жодного", - зазначив Турчинов.

Сьогодні, коли час минув, за його словами, знаходиться «багато героїв», які стверджують, що нібито були шанси врятувати Крим, але у 2014-му вони не проявляли ініціативу і до жодних дій не вдавалися.

"Я розумію, що папір усе стерпить, але так звані герої брешуть не тільки в інтерв'ю для ЗМІ, але навіть під присягою в суді", - додав голова РНБО.

Відповідаючи на питання, чому він сам не поїхав у Крим, Турчинов зазначив, що "Янукович і росіяни тільки на це і чекали".

"Але я чесно виконував свої обов'язки голови ВР і в.о. президента", - резюмував голова РНБО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram