ГоловнаПолітика

Турчинов: розпоряджень збивати вертоліт з Януковичем на борту ніхто не давав

Екс-президент просто зібрав речі і поїхав.

Турчинов: розпоряджень збивати вертоліт з Януковичем на борту ніхто не давав
Фото: Соня Кошкина

Екс-президент Віктор Янукович наприкінці лютого 2014 року просто зібрав речі і тихо поїхав. Про це під час дачі показань у суді у справі про держзраду Януковича заявив секретар РНБО Олександр Турчинов.

"Наскільки нам відомо, він просто зібрав речі. І ні в АП (Адміністрації Президента - С.К.), ні в інших органах влади не було відомо, де він, зв'язок з ним було втрачено", - зазначив Турчинов, відзначаючи, що сам він після покладення на нього повноважень глави держави на зв'язку був цілодобово. Зв'язатися з ним ніхто не намагався.

"З'явилася інформація про те, що він збирається покинути територію країни вертольотом. З метою збереження важливої документації і можливого затримання його соратників, зокрема силовиків, я дав команду Прикордонслужбі не випускати вертоліт з території України". У відповідь на питання прокурора про те, чи давав він розпорядження збивати вертоліт Януковича, Турчинов відповів негативно.

Розповідаючи про події, коли за Януковичем до Криму вирушили Арсен Аваков і Валентин Наливайченко, Турчинова повідомив, що сподівався «переконати його скласти повноваження президента».

Нагадаємо, сторона захисту заявила на допит 138 осіб, але суд задовольнив 16.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram