ГоловнаПолітика

На Майдані відкрили виставку проектів меморіалу Небесної сотні

Переможця конкурсу буде оголошено 20 лютого.

На Майдані в четвер відкрили виставку проектів меморіалу Героїв Небесної сотні.

У церемонії відкриття виставки взяв участь президент Петро Порошенко.

"20 лютого 2018 року, наступного тижня, авторитетне журі визначить проект-переможець у номінації "Меморіал Героїв". А в червні воно оголосить результати конкурсу "Музей Революції гідності". Можу повідомити, що на участь у конкурсі надійшло більш ніж 60 заявок з 12 країн світу й України", - розповів Порошенко, виступаючи в центрі Києва.

З 60 робіт було обрано 28 найкращих в обох номінаціях. Сьогодні на Майдані представлені проекти меморіального комплексу.

"До 18-20 числа тисячі киян зможуть висловити свою думку з приводу представлених проектів. Ця виставка демонструє дев'ять високопрофесійних проектів, представлених анонімно. Для того, щоб ви висловилися і сказали: мені більше подобається цей символ", - сказав він.

Нагадаємо, що учасники конкурсу проектів повинні були представити пропозицію меморіального простору в пам'ять про Героїв Небесної сотні, а також розробити проектну пропозицію будівлі Музею Революції гідності, який повинен мати музейну та культурно-просвітницьку функції, розробити суспільний простір як складову меморіально-музейного комплексу.

Ділянка проектування меморіально-музейного комплексу розташована в центральній частині Києва, на Алеї Героїв Небесної Сотні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram