ГоловнаПолітика

Ще один фігурант "справи Онищенка" отримав умовний термін

Купріяненко, якого раніше підозрювали в несплаті податків на 75 млн грн, пішов на угоду зі слідством.

Ще один фігурант "справи Онищенка" отримав умовний термін
Фото: Depositphotos/AndreyPopov

Солом'янський районний суд Києва засудив до штрафу в розмірі 85 тис. гривень і п'яти років в'язниці умовно колишнього директора ТОВ "Київпромзбут" Владислава Купріяненка у справі нардепа Олександра Онищенка.

Вирок суду від 7 лютого доступний в Єдиному реєстрі судових рішень.

Суд встановив, що Купріяненко був учасником злочинної групи, організованої Онищенком. Метою діяльності злочинної організації було незаконне заволодіння грошовими коштами, отриманими від реалізації природного газу, видобутого ТОВ "Надра Геоцентр", ТОВ "Фірма "Хас" і ТОВ "Карпатнадраінвест" за договорами про спільну діяльність з "Укргазвидобуванням".

ТОВ "Київпромзбут" закуповувало природний газ на фіктивних аукціонах з подальшим перепродажем.

Купріяненко визнав свою провину і підписав угоду зі слідством.

У зв'язку з цим Купріяненка засуджено за ст. 255 (створення злочинної організації) та ч. 4 ст. (привласнення майна в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу до 5 років в'язниці з випробувальним терміном 3 роки. Також його оштрафовано на 85 тис. гривень.

Нагадаємо, в листопаді 2017 року Купріяненка повідомили про підозру за іншою статтею - "Умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах" (ч. 3 ст. 212 КК). Йому інкримінували несплату 75 млн гривень податків.

У серпні 2016 року в справі Онищенка було засуджено на умовний термін директора товарної біржі "Центр" Микиту Іванова. Він також пішов на угоду зі слідством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram