ГоловнаПолітика

На консульстві Польщі в Києві активісти вивісили "дошку польських злочинів проти України"

"Польща хоче приписати нам якісь злочини, але ми добре пам'ятаємо її злочини проти України".

У середу, 14 лютого, активісти "Чорного комітету" вивісили "дошку польських злочинів проти України" на будівлі консульства Польщі в Києві, повідомляє "Польське радіо".

На "дошці" зображені контури Польщі та України в національних, біло-червоних і синьо-жовтих кольорах. З Польщі в Україну ведуть стрілки з написами: "окупація, колонізація, пацифікація, операція "Вісла", репресії і концтабори".

Інформацію про цей інцидент підтвердив посол Польщі в Києві Ян Пєкло.

"Перед консульством з'явилося кілька людей, вони розгорнули цей плакат, сфотографували і швидко зникли", - сказав посол.

За його словами, "коментар - зайвий, акція не була масовою". Як заявив Ян Пєкло, мовляв, "це, скоріше, спроби різних груп, які намагаються здобути популярність".

У направленому Польському пресовому агентству повідомленні організація "Чорний комітет" заявила, що Польща використовує факт, що Україна перебуває в стані війни і "постійно нав'язує нам (українцям - ред.) своє бачення нашого законодавства і нашої історії".

"Польща хоче приписати нам якісь злочини, але ми добре пам'ятаємо її злочини проти України. "Чорний комітет" зазначає: кожен народ має право на своїх героїв і ніхто не має права нав'язувати українцям свою правду. Ми будемо реагувати на будь-які прояви імперіалізму проти України і захищати її суверенітет, якщо на це не здатні офіційні структури", - йдеться в заяві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram