ГоловнаПолітика

Адвокат Мкртчана заперечив угоду з російським слідством

Засновник ІСД нібито готовий дати свідчення на Гайдука і Таруту.

Адвокат Мкртчана заперечив угоду з російським слідством
Олег Мкртчан
Фото: pravda.com.ua

Інформація про те, що гендиректор і співзасновник української металургійної компанії "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД) Олег Мкртчан, якого звинувачують у шахрайстві, готовий запропонувати угоду Слідчому комітету Росії (СКР) для пом'якшення звинувачень, не відповідає дійсності.

Про це РБК заявив адвокат Мкртчана Володимир Аверін.

"Це повна нісенітниця, я бачив цю новину, але вона не відповідає дійсності", - наголосив він. "Всі заяви ми будемо робити в Мосміськсуді на розгляді нашої апеляційної скарги на постанову Басманного суду Москви, до цього моменту ніякої нової інформації не буде", - додав адвокат.

Про те, що Олег Мкртчан готовий піти на угоду з СКР, повідомив російський телеканал Life 14 лютого. За інформацією видання, бізнесмен запропонував "здати і розповісти на слідстві про причетність колишнього секретаря Ради безпеки України Віталія Гайдука і екс-голови адміністрації Донецької області Сергія Тарути, який є співвласником корпорації "Індустріальний союз Донбасу", до розкрадання кредиту в $100 млн з ЗЕБа, виданого підприємцю в 2009 році". В обмін на це, як пише видання, Мкртчан попросив слідчих "пом'якшити для нього звинувачення".

Олега Мкртчана заарештовано 8 лютого. Він звинувачується за ч. 4 ст. 159 КК РФ (шахрайство, вчинене організованою групою або в особливо великому розмірі, або спричинило позбавлення права громадянина на житлове приміщення). Його заарештували до 5 квітня.

Гендиректора ІСД підозрюють в розтраті коштів, які надали російські державні банки. Може йтися про кредити російського Зовнішекономбанку (ВЕБ), які були спрямовані як на розвиток ІСД, так і на діяльність інших підприємств, якими Мкртчан володіє в Росії.

Адвокат бізнесмена Олександр Костанянц в розмові з РБК наголосив, що його підзахисний не скоював крадіжки, а "мав місце корпоративний спір".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram