ГоловнаПолітика

Саакашвілі отримав у Нідерландах посвідчення особи

Екс-президент Грузії отримав право на проживання і роботу в Євросоюзі.

Саакашвілі отримав у Нідерландах посвідчення особи
Фото: facebook.com/SaakashviliMikheil

Лідер партії "Рух нових сил" Михайло Саакашвілі отримав у Нідерландах посвідчення особи.

"Сьогодні в Амстердамі, вперше за останній час, у мене з'явився справжній документ, що засвідчує мою особу. Відразу після прибуття в Нідерланди мені вручили посвідчення особи, що дає право на проживання і роботу в Євросоюзі, вся процедура зайняла всього декілька хвилин. Але я як ніколи рішуче налаштований повернути своє українське громадянство", - написав він у фейсбуці.

Нагадаємо, 10 вересня 2017 року позбавлений громадянства України Саакашвілі прорвався на територію країни через польський кордон. 22 вересня суд Львівської області визнав його винним у незаконному перетині кордону, а 6 лютого 2017 року йому було остаточно відмовлено в оформленні документів про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту.

У понеділок, 12 лютого, спецназ Держприкордонслужби затримав Саакашвілі в київському ресторані, після чого політика видворили літаком до Польщі. З Польщі він полетів у Нідерланди.

У грудні минулого року міністр закордонних справ Нідерландів Халбах Зейлстра заявив, що країна прийме Саакашвілі, якщо він вирішить покинути Україну. Саакашвілі одружений з голландською громадянкою Сандрою Рулофс, з якою у нього двоє дітей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram