ГоловнаПолітика

Кабмін затвердив фінплан "Укрзалізниці"

Компанія може починати капітальні інвестиції та закупівлі.

Кабмін затвердив фінплан "Укрзалізниці"
Фото: telegraf.com.ua

Кабінет Міністрів на засіданні 14 лютого затвердив консолідований фінансовий план "Укрзалізниці" на 2018 рік.

Він передбачає прибуткову й інвестиційну діяльність компанії, масштабне оновлення основних засобів, збільшення капітальних вкладень у 2,5 разу, а податків і зборів у бюджет - на 19%, повідомляють на сайті УЗ.

Фінпланом передбачено дохід компанії 92,2 млрд грн, прибуток - 700 млн грн, податки і збори в бюджет - 18 млрд грн, капінвестиції - 26,9 млрд грн, обсяги вантажних перевезень заплановано збільшити на 2,7% до 347,5 млн т.

"У рекордно швидкий термін уряд затвердив фінплан "Укрзалізниці". Це відкриває можливості для початку капітальних інвестицій, закупівель, ефективного планування роботи компанії, для старту масштабних проектів, серед яких електрифікація ключових напрямків, закупівля вантажних і пасажирських вагонів, придбання локомотивів", - наводяться слова в.о. голови УЗ Євгена Кравцова.

Більшість капітальних інвестицій буде направлено на оновлення залізничного рухомого складу (придбання нового, модернізацію і капітальний ремонт наявного парку) і підвищення пропускної спроможності вузьких місць в інфраструктурі. Зокрема, заплановано придбати 30 вантажних тепловозів у лізинг, 60 пасажирських вагонів, оновити 7050 вантажних піввагонів, з яких можна виготовити 3600 піввагонів на власних заводах, оновити 100 фітингових платформ, модернізувати 265 пасажирських вагонів, 153 локомотиви, 100 секцій моторвагонного рухомого складу і близько 10 тис. вантажних вагонів. Також фінпланом збільшено обсяги ремонтів рухомого складу для підтримки робочого парку.

Серед великих інфраструктурних проектів 2018 - електрифікація ділянок Долинська - Миколаїв, Ковель - Ізов - держкордон і Потоки - Золотнишино, розширення припортових ділянок, реконструкція інфраструктури на ділянці Пологи - Комиш-Зоря, а також закінчення робіт в Бескидському тунелі і введення його в експлуатацію.

У консолідований фінплан УЗ на 2018 рік увійшли також показники діяльності семи філій.

Нагадаємо, фінплан УЗ на 2017 рік з прибутком 63 млн грн було затверджено лише у вересні минулого року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram