ГоловнаПолітика

У Криму окупанти назвали нелегалами 23 українців і вивезли їх у Росію

Жодному з них не забезпечили адвоката.

13 лютого в окупованому Росією Криму Євпаторійський міський суд ухвалив рішення про "депортацію" 23 громадян України за "незаконне здійснення іноземним громадянином трудової діяльності".

Про це повідомляє "Громадське радіо" з посиланням на адвоката і експерта Регіонального центру прав людини Романа Мартиновського.

"На сьогодні ми вже маємо інформацію про всіх цих 23 людей. Вони ідентифіковані нами. Ми маємо рішення Євпаторійського суду майже щодо всіх цих осіб. Ці рішення ухвалювалися декількома суддями, але можна сказати, що практично всі вони написані в одному стилі", - сказав адвокат.

За словами Мартиновського, ці особи працювали на реконструкції дитячого садка "Якір".

"Можна сказати, що, мабуть, була така масова акція, коли всі вони були затримані. Там буквально з різницею 5-10 хвилин були складені протоколи. І з такою ж різницею в 10 хвилин відбувалися судові розгляди", - додав він.

За його словами, жодному з фігурантів не забезпечили адвоката.

Мартиновський повідомив, що всі затримані є жителями материкової України та українське законодавство вони жодним чином не порушили.

Відзначається, українців помістили в центри тимчасового утримання іноземних громадян, які перебувають на території Росії. Зокрема це село Новоукраїнське Краснодарського краю, а також у місті Новочеркаську Ростовської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram