ГоловнаПолітика

Князєв назвав найбільш кримінальні міста України

"Що далі на захід, то менше злочинів. Там люди в неділю ходять у церкву".

Князєв назвав найбільш кримінальні міста України
Фото: mvs.gov.ua

Голова Національної поліції Сергій Князєв повідомив, що найбільш кримінальні міста України (на контрольованій території) - це Дніпро, Харків, Запоріжжя і Одеса.

"Найнижчий рівень злочинності - в Донецькій і Луганській областях... На Донбасі дуже багато поліцейських - і правопорушникам незатишно. Дніпро, Харків, Запоріжжя і Одеса - це чотири найбільш проблемні регіони за кількістю правопорушень. На це впливають економічні та соціальні фактори. Зокрема те, що це промислові регіони. Але якщо взяти Харківщину, то Харків і область дуже відрізняються. Велика концентрація міського населення збільшує кількість злочинів", - сказав він в інтерв'ю "Газеті по-українськи".

Начальник Національної поліції не виключає, що на заході України менше злочинів, тому що там більш релігійні люди.

"Йдемо в центр України, на захід. Що далі, то менше злочинів скоєно. Це залежить радше не від правоохоронної системи, а від ментальності суспільства. Там люди в неділю ходять до церкви. І що далі на захід - то частіше. Якщо сімейні цінності переважають над іншими, правопорушень менше", - сказав він.

Нагадаємо, що рівень злочинності в Києві становить 234 кримінальні злочини на 10 тисяч осіб. У 2017 році цей показник знизився вперше, починаючи з 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram