ГоловнаПолітика

Грузія направить Польщі запит про екстрадицію Саакашвілі

Екс-президента заочно засуджено до трьох років позбавлення волі.

Грузія направить Польщі запит про екстрадицію Саакашвілі
Фото: EPA/UPG

Якщо екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі вирішить надовго залишитися на території Польщі, куди його в понеділок вислали з України, грузинська сторона направить Варшаві запит про його екстрадицію.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Якщо Саакашвілі влаштується в Польщі і буде там переміщатися, то запит буде направлено і туди", - сказав в ефірі грузинського новинного телеканалу "Палітраньюс" член парламентської більшості Олександр Кантарія.

При цьому він нагадав, що суд в Грузії виніс Саакашвілі вирок.

"Він не підозрюваний, суд відбувся, вердикт вже винесено і, природно, його тут чекають", - сказав депутат.

Раніше в Мін'юсті і Головній прокуратурі Грузії неодноразово заявляли, що за останні роки кілька разів зверталися до українських колег з вимогою екстрадиції Саакашвілі, щодо якого порушено кілька кримінальних справ. На початку січня Тбіліський міський суд в одній зі справ заочно засудив Саакашвілі до трьох років позбавлення волі.

Раніше сьогодні спецназ Держприкордонслужби затримав Саакашвілі в київському ресторані, після чого політика видворили літаком до Польщі.

Саме з Польщі Саакашвілі потрапив в Україну 10 вересня, прорвавшись через кордон. На той момент його вже  позбавили українського громадянства.

6 лютого Саакашвілі було остаточно відмовлено в оформленні документів про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram