ГоловнаПолітика

Кількість прихильників Саакашвілі біля Адміністрації Президента подвоїлася

Зафіксована тільки одна бійка з правоохоронцями.

Біля Адміністрації Президента на Банковій мітингують близько 200 прихильників колишнього Президента Грузії, лідера політичної партії "Рух Нових сил" Михайла Саакашвілі.

Протестувальники поводяться мирно, зафіксована тільки одна бійка з правоохоронцями. Вони викрикують гасла в підтримку екс-президента Грузії і тримають плакати, а також встановили звукову апаратуру біля кордону поліції.

Лідери протесту закликають громадян вийти на ходу в центрі Києва 18 лютого. Вони також висловлюють надію, що Саакашвілі повернеться з Польщі в Україну.

Активних дій під час мітингу в понеділок, 12 лютого, не планується.

Раніше повідомлялося, що біля АП зібралися близько 100 прихильників Саакашвілі. Поліція відтіснила їх від будівлі Адміністрації. Одного з активістів - колишнього учасника АТО Юрія Тібенка - затримали правоохоронці. Адміністрацію Президента взяли під посилену охорону.

Нагадаємо, в понеділок спецназ Держприкордонслужби затримав Саакашвілі в київському ресторані, після чого політика видворили літаком до Польщі.

Саме з Польщі Саакашвілі потрапив в Україну 10 вересня, прорвавшись через кордон. На той момент його вже позбавили українського громадянства.

6 лютого Саакашвілі остаточно відмовлено в оформленні документів про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram