ГоловнаПолітика

Іменем українського розвідника Максима Шаповала хочуть назвати вулицю в Києві

Перейменувати пропонують вулицю, на якій він загинув.

Іменем українського розвідника Максима Шаповала хочуть назвати вулицю в Києві
Максим Шаповал
Фото: gur.gov.ua

Вулицю Механізаторів у Солом'янському районі Києва пропонують перейменувати на вулицю імені Максима Шаповала - українського розвідника, який загинув на цьому місці під час теракту.

Відповідну петицію зареєстровано на сайті Київміськадміністрації. Обговорення триватиме до 18 березня 2018 року.

Як відомо, співробітник ГУ розвідки Міністерства оборони України полковник Максим Шаповал, який загинув 27 червня 2017 року в Києві в результаті теракту (підрив автомобіля), був командиром підрозділу глибинної розвідки. Він забезпечував докази причетності Росії до збройної агресії проти України.

«Це завдяки йому Україна обґрунтувала свою позицію в Гаазі про причетність Росії до збройної агресії, а перед цим надала всі задокументовані факти через дипломатичні канали і канали обміну розвідувальною інформацією з розвідувальними органами союзників», - розповіло LB.ua джерело в правоохоронних органах.

За його словами, Шаповал безпосередньо брав участь не тільки в плануванні, а й в проведенні розвідувальних рейдів у глибокий тил окупованих територій.

Крім того, окремі розвідувальні операції стосувалися своєчасного оповіщення про розгортання російської артилерії, в тому числі далекобійної - що значно знижувало втрати серед українських військових і мирного населення.

Президент Петро Порошенко нагородив полковника Головного управління розвідки Максима Шаповала - йому присвоєно звання генерал-майора (посмертно).

"Його загибель нагадує нам, що війна не тільки на фронті, терористичні атаки, які розв'язує агресор, який прийшов зі зброєю на нашу землю, можуть бути де завгодно. Це повинно тільки змусити нас консолідуватися, ще більше підтримувати нашу армію, ВСУ, наші спецслужби , нашу розвідку. Я пишаюся такими воїнами, як Максим Шаповал. Царство небесне", - сказав президент на церемонії прощання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram