ГоловнаПолітика

Україна скерує експертів для розслідування катастрофи Ан-148 у Підмосков'ї

Літаки випускає ДП "Антонов".

Україна скерує експертів для розслідування катастрофи Ан-148 у Підмосков'ї
Место падения самолета Ан-148
Фото: Telegram-канал «360tv»

Національне бюро України з розслідування авіаційних подій і інцидентів з цивільними повітряними суднами відправить у Росію своїх експертів, які візьмуть участь у розслідуванні катастрофи літака Ан-148 у Московській області.

"Ми отримали повідомлення Міждержавного авіаційного комітету (МАК) про катастрофу і визначили тих, хто братиме участь у розслідуванні. Також у розслідуванні братимуть участь представники ДП "Антонов", - повідомили "Інтерфакс-Україна" в бюро.

Міждержавний авіаційний комітет (виконавчий орган 11 держав колишнього СРСР, у тому числі України) раніше повідомив, що направив повідомлення Україні, після чого Україна призначила уповноваженого представника і радників для участі в розслідуванні катастрофи Ан-148. Виробником літаків Ан-148 є українське державне підприємство "Антонов".

Літак "Саратовских авиалиний" Ан-148 розбився 11 лютого в Раменському районі Московської області через кілька хвилин після вильоту з аеропорту "Домодєдово". На його борту перебували 65 пасажирів і шість членів екіпажу. Усі вони загинули.

У Слідчому комітеті Росії заявили, що літак падав "цілим", а вибух стався лише після падіння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram