ГоловнаПолітика

Меркель визнала відповідальність Німеччини за Голокост

Польща й Німеччина створили "стабільне партнерство", незважаючи на розбіжності, що виникали.

Меркель визнала відповідальність Німеччини за Голокост
Фото: EPA/UPG

Канцлер ФРН Ангела Меркель прокоментувала польський закон про Інститут національної пам'яті. В інтерв'ю, опублікованому на сайті уряду, вона заявила, що Німеччина несе відповідальність за все, що сталося під час Голокосту за часів націонал-соціалізму, передає Радіо Польща.

За словами Меркель, вона не має права "втручатися в законодавство Польщі", але вважає, що відповідальність за Голокост лежить на її країні.

"Це були концтабори, відповідальність за які несе Німеччина, ця відповідальність зберігається, і кожен новий уряд Німеччини продовжуватиме цю відповідальність нести", - сказала канцлер Німеччини.

Ангела Меркель також прокоментувала майбутній візит Матеуша Моравецького в Німеччину. Канцлер наголосила, що Польща й Німеччина створили "стабільне партнерство", незважаючи на розбіжності, що виникали.

Вона також висловила надію, що зустріч з прем'єр-міністром Польщі покладе початок "нової глави" співпраці між обома країнами.

Раніше повідомлялося, що наступного тижня має відбутися також зустріч віце-прем'єрів Польщі та України. Міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутовіч висловив надію на те, що історичну суперечку з Україною буде врегульовано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram