ГоловнаПолітика

Суд обрав Шепелєву запобіжний захід

Колишнього нардепа заарештували на два місяці.

Суд обрав Шепелєву запобіжний захід
Александр Шепелев
Фото: Сергей Нужненко

Печерський суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою колишньому народному депутату Олександру Шепелєву, якого затримали напередодні, до 8 квітня 2018 року. Про це повідомляє УНІАН.

Слідчий суддя Ірина Литвинова задовольнила клопотання Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України.

"Постановою клопотання задовольнити. Застосувати до підозрюваного Шепелєва Олександра Олександровича 4 липня 1970 народження, уродженця міста Горлівка Донецької області, запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, що обрано відповідно до постанови слідчого судді Печерського районного суду міста Києва 26 березня 2015», - заявила суддя.

Вона зазначила, що встановлений термін дії запобіжного заходу на 60 діб з дня затримання підозрюваного, а саме до 8 квітня 2018 року.

Рішення може бути оскаржене в Апеляційному суді протягом 5 днів.

Заступник начальника відділу процесуального керівництва Головної військової прокуратури Руслан Кравченко роз'яснив, що рішення прийнято відповідно до постанови суду від 26 березня 2015 року, тому що "підозрюваному Шепелєву запобіжний захід уже було обрано заочно".

"А зараз розглядалося клопотання про застосування цього запобіжного заходу", - заявив Кравченко.

Прокуратура в своєму клопотанні про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту без визначення застави зазначає, що Шепелєв "підозрюється в розкраданні держмайна, легалізації цього майна, а також організації викрадення автомобіля".

Також, за твердженням прокуратури, в кримінальному провадженні "встановлені докази співпраці Шепелєва з ФСБ Російської Федерації, яка спрямована проти безпеки України, проти національної безпеки, а також економічної безпеки України".

27 грудня 2012 Шепелєва оголосили у міжнародний розшук. 5 липня 2013 затримали в Угорщині і за результатами проведення процедури екстрадиції 26 березня 2014 його доставили в Україну.

Проте 6 липня 2014 Шепелєв втік з-під варти того ж дня його повторно оголосили в міжнародний розшук, а суд обрав стосовно нього запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Правоохоронні органи РФ 19 березня 2015 затримали Шепелєва на території Московської області. На підставі клопотання Генпрокуратури України компетентні органи РФ в березні 2015 року почали екстрадиційну перевірку видачі Шепелєва українській стороні.

8 лютого 2018 екс-депутата затримали в Київській області співробітники СБУ. При собі у нього виявили посвідчення співробітника так званого «міністерства державної безпеки ДНР».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram