ГоловнаПолітика

У СБУ заперечують застосування сили до Шепелєва

За заявою екс-нардепа військова прокуратура порушила кримінальну справу про захоплення заручників.

У СБУ заперечують застосування сили до Шепелєва
Фото: Сергей Нужненко

Служба безпеки України не застосовувала силу під час затримання колишнього народного депутата Олександра Шепелєва.

Про це заявила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська.

"Служба безпеки України діє виключно в рамках чинного законодавства, зокрема під час вчорашнього затримання громадянина Олександра Шепелєва ми не застосовували силу", - написала вона у Facebook.

Гітлянська зазначила, що за заявою Шепелєва військова прокуратура порушила кримінальне провадження за ст. 147 (захоплення заручників) Кримінального кодексу України, і прокурор визначив підслідність у цьому провадженні за слідчими Служби безпеки України. Відповідно, буде призначено судово-медичну експертизу, яка визначить давність завдання Шепелєву тілесних ушкоджень і ступінь їх тяжкості.

"Від себе особисто можу порадити людям, які не можуть почекати завершення експертизи, звернутися до фахівців, які, на моє переконання, навіть по фото скажуть, що синці явно не вчорашні", - додала прес-секретар СБУ.

Раніше колишній депутат Верховної Ради Олександр Шепелєв заявив, що перед тим як його затримала Служба безпеки України, його викрали особи, які представилися військовою прокуратурою. Два дні його тримали у "незрозуміло якому місці", вимагали "інформацію, яка є, на чинну владу". Шепелєв стверджує, що його сильно били.

Шепелєва затримали 8 лютого під Києвом. У нього знайшли документи "МДБ ДНР", у зв'язку з чим колишньому депутату інкримінують державну зраду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram