ГоловнаПолітика

Місія МВФ привезе рекомендації з приводу Антикорупційного суду

Це одне з найбільш спірних питань у співпраці з Фондом.

Місія МВФ привезе рекомендації з приводу Антикорупційного суду
Фото: premiumtimesng.com

Міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що експерти Міжнародного валютного фонду під час прийдешнього візиту в Україну нададуть рекомендації до закону про Антикорупційний суд.

"Разом із місією приїжджають кілька експертів, які працюватимуть і даватимуть рекомендації з приводу закону про створення Антикорупційного суду", - сказав Данилюк.

Він зазначив, що зараз саме той час, коли ця місія є необхідною для успішної співпраці з МВФ.

Нагадаємо, технічна місія Міжнародного валютного фонду відвідає Україну 12-16 лютого.

4-річна програма розширеного фінансування (EFF) МВФ для України на 17,5 млрд доларів була прийнята в березні 2015 року. На сьогодні із цієї суми отримано $8,7 млрд. Перший транш в $5 млрд було виділено відразу після підписання програми, другий в $1,7 млрд - в серпні 2015 року, третій в $1 млрд - у вересні 2016 року і останній, четвертий - в $1 млрд - у квітні 2017 року.

Наприкінці січня Київ виконав одну з умов для наступного перегляду програми - було прийнято новий закон про приватизацію. Крім того, президент Петро Порошенко вніс у Верховну Раду кандидатуру Якова Смолія на посаду голови НБУ, яка фактично стала вакантною з весни минулого року, коли нинішня голова Валерія Гонтарева подала у відставку.

Ухвалення закону про Антикорупційний суд і виконання обіцянок щодо приведення цін на газ до ринкового рівня залишаються основними умовами для виділення п'ятого траншу в рамках кредитної програми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram