ГоловнаПолітика

Шепелєв: "Мене били, сильно били"

"Вимагали від мене інформацію, яка є, на діючу владу".

Шепелєв: "Мене били, сильно били"
Фото: Сергей Нужненко

Колишній депутат Верховної Ради Олександр Шепелєв заявив, що перед тим, як його затримала Служба безпеки України, його викрали особи, які назвалися військовою прокуратурою.

Про це він розповів журналістам у Печерському районному суді.

"Учора мене тільки затримали. До цього кілька днів мене заарештували, вкрали, можна сказати: мішок на голову, в машину... Назвалися: військова прокуратура, спецвідділ. І два дні мене тримали незрозуміло де, незрозуміло в якому місці. Вимагали від мене інформацію, яка є на діючу владу. Є інформація на Тимошенко, на Порошенка, на Турчинова, на олігархів відомих? Мене били, мене сильно били", - стверджує Шепелєв.

"Після того, як мій стан став непридатним, мене трохи підлатали, помили, перебрали в інший одяг, тому що той одяг був весь у крові і брудний, і в лісі я опинився на Кончі-Заспі. І нібито за анонімним дзвінком затримала Служба безпеки України ", - сказав він.

Нагадаємо, Шепелєва затримали 8 лютого під Києвом. При ньому знайшли документи "МДБ ДНР", у зв'язку з чим колишньому депутатові закидають державну зраду.

Шепелєв був народним депутатом п'ятого і шостого скликань. Обирався за списком "Батьківщини", але 2010 року перейшов у парламентську фракцію Партії регіонів. Його звинувачують у розкраданні коштів Родовід Банку на суму понад 220 млн грн, а також в участі спільно з бізнесменом Павлом Борульком в організації розкрадання держкоштів рефінансування Нацбанку на суму 315,3 млн грн у березні-травні 2009 року.

У липні 2013 року Шепелєва затримали в Угорщині. Його екстрадували в Україну в березні 2014 року, однак 6 липня Шепелєв утік з лікарні, куди був переведений із СІЗО.

У березні 2015 року на підставі міжнародного ордера Інтерполу Шепелєва затримали російські правоохоронці в підмосковному селищі Горки. Пізніше його затримували ще раз у Москві. У серпні 2016 року стало відомо, що він погодився співпрацювати з російським слідством і його випустили із СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram