ГоловнаПолітика

Клімкін вважає занадто м'яким рішення ЄСПЛ у справі Афанасьєва

"З одного боку, засуджуються дії РФ. З іншого - всі тортури оцінюються в 2000 євро".

Клімкін вважає занадто м'яким рішення ЄСПЛ у справі Афанасьєва
Фото: Макс Требухов

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що рішення Європейського суду з прав людини в справі "Афанасьєв проти Росії" було занадто м'яким.

"Ніколи не обговорював рішення ЄСПЛ, але щодо справи Афанасьєва в мене дуже змішані почуття. З одного боку, засуджуються дії РФ, і цей голос звучить на весь світ. З іншого - всі тортури оцінюються в 2000 євро. Кожне ганебне порушення РФ прав людини повинно закінчуватися суворим судовим вироком", - заявив Клімкін у твіттері.

Нагадаємо, Європейський суд з прав людини постановив стягнути з Російської Федерації на користь громадянина України Геннадія Афанасьєва 2 тис. євро. Одне звернення Афанасьєва стосувалося перевезення залізницею в тюремну колонію в Сиктивкар, а інше - перевезення з Сиктивкара в Ухтау для огляду офтальмологом і назад у 2015 році.

Афанасьєв заявив, що "присуджені жалюгідні 2 тис. євро за пережиті мною знущання свідчать лише про те, що суд пішов на поводу в російського уряду".

Афанасьєв - кримчанин. Його затримала окупаційна влада Криму в 2014 році. У тому ж році Мосміськсуд засудив Афанасьєва до 7 років в'язниці за надуманим звинуваченням у терористичній діяльності.

У червні 2016 року Геннадія Афанасьєва і ще одного українця Юрія Солошенка обміняли на одеських журналістів Олену Гліщинську і Віталія Діденка, яких підозрювали в сепаратизмі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram