ГоловнаПолітика

Комісія Київради підтримала петицію про демонтаж каплиці УПЦ МП на Володимирській

Рішення було прийнято в п'ятницю на засіданні комісії.

Комісія Київради підтримала петицію про демонтаж каплиці УПЦ МП на Володимирській
Фото: Сергей Нужненко

Комісія Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування підтримала петицію про демонтаж каплиці УПЦ МП на Володимирській вулиці біля фундаменту Десятинної церкви.

Рішення було прийнято в п'ятницю на засіданні комісії, пише Укрінформ.

"Комісія підтримує петицію і доручає виконавчому органу здійснити всі необхідні і достатні юридичні, правові дії, щоб виконати петицію за фактом", - сказав депутат Київради Олександр Харченко.

Голова комісії Олександр Міщенко повідомив, що комісія також рекомендувала підтримати петицію мерові Віталію Кличку. "Пропонуємо апарату КМДА у разі встановлення факту незаконного розміщення споруди каплиці Української православної церкви Московського патріархату на території Національного музею історії України рекомендувати київському міському голові підтримати електронну петицію №6972 і доручити структурним підрозділам КМДА вжити всіх передбачених чинним законодавством заходів, спрямованих на усунення виявлених порушень у найкоротші терміни", - сказав Міщенко.

Також комісія підтримала звернення до Національного музею історії України з рекомендацією співпрацювати з КМДА для виконання петиції громадян.

Нагадаємо, що каплиця Десятинного монастиря з'явилася на території Музею історії 2011 року, коли президентом був лояльний до Московського патріархату Віктор Янукович.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram