ГоловнаПолітика

Гендиректор ІСД Мкртчан відмовився від українського громадянства

В Україну він тікати не збирається.

Гендиректор ІСД Мкртчан відмовився від українського громадянства
Олег Мкртчан
Фото: pravda.com.ua

Генеральний директор "Індустріального союзу Донбасу" Олег Мкртчан заявив про відмову від українського громадянства.

Про це пише "Коммерсант".

На суді, де йому обирали запобіжний захід, представник слідчого комітету заявив, що серед іншого в Україну, де має активи. У відповідь обвинувачений заявив, що після подій Революції гідності він відмовився від громадянства України, отримавши російське. Переховуватися від слідства, а тим більше в Україні, він не збирається.

Газета також пише, що слідчий пред'явив Мкртчану постанову про притягнення його як обвинуваченого за вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 159 КК РФ (шахрайство в особливо великому розмірі). За версією слідства, будучи співвласником і гендиректором ІСД, Мкртчан залучив кілька кредитів Зовнішекономбанку для розвитку підприємств, що входять до союзу, однак частина грошей - понад 1 млрд рублів - вивів на підконтрольний йому офшор, витративши згодом на свої проекти.

Мкртчан своєї провини не визнав, заявивши, що не має жодного стосунку як до розкрадання, так і до офшору, через який, за версією слідства, викрадалися гроші держкорпорації.

Також видання повідомляє, що ім'я Сергія Тарути, іншого міноритарного співвласника ІСД, у матеріалах кримінальної справи його бізнес-партнера Мкртчана поки що не фігурує.

Нагадаємо, на початку 2010 року група російських інвесторів на чолі з Олександром Катуніним за участю Зовнішекономбанку придбали 50% + 2 акції корпорації ІСД, яка переживала складні часи через кризу. Власниками 49,99% акцій ІСД залишилися Сергій Тарута і Олег Мкртчан. Тепер частка Тарути арештована за позовом ВТБ.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram