ГоловнаПолітика

Угорщина заблокувала комісію Україна-НАТО з питань оборони

Цю інформацію підтвердили в штаб-квартирі Альянсу.

Угорщина заблокувала комісію Україна-НАТО з питань оборони
Фото: euromaidanpress.com

Незважаючи на прохання України і згоду найвпливовіших членів Північноатлантичного альянсу, в Брюсселі так і не підтвердили дату засідання комісії Україна-НАТО на рівні міністрів оборони.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на дипломатичні джерела.

Цю інформацію підтвердили в штаб-квартирі Альянсу.

Міністерське засідання КУН мало відбутися 14 або 15 лютого під час зустрічі міністрів оборони всіх країн-членів Альянсу - це одна з небагатьох можливостей за рік, під час якої в голови українського військового відомства є можливість представити свої думки міністрам усіх ключових країн-партнерів. Однак Угорщина застосувала право вето і заблокувала зустріч.

"На цей момент у календарі немає призначених засідань комісії Україна-НАТО", - повідомили в Брюсселі у відповідь на запит видання. Чиновник Альянсу нагадав, що в грудні відбулося засідання комісії, де "обговорювали безпеку в Україні та перебіг реформ". Цю зустріч Угорщина вирішила не блокувати - ймовірно, через низьке представництво. Країни-члени НАТО були присутні на ній на рівні послів.

Нагадаємо, в жовтні минулого року Угорщина ветувала скликання засідання комісії НАТО-Україна, запланованого на 6 грудня.

Голова МЗС країни Петер Сійярто заявив, що Угорщина має намір блокувати будь-які євроінтеграційні ініціативи України через мовні норми нової редакції закону про освіту. У грудні Венеціанська комісія розглянула мовну статтю закону "Про освіту" і не підтримала претензії Угорщини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram