ГоловнаПолітика

АРМА відібрала офіс у газети "Вести"

Редакція може укласти договір з новим керуючим і залишитися в приміщеннях.

Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА), заявило, що в четвер отримало в управління все приміщення на 31-33 поверхах бізнес-центру "Гуллівер" (Київ). Там, зокрема, розміщуються редакції газети, сайту і радіо "Вести".

8 лютого представники Головної військової прокуратури та Національної поліції прийшли в "Гуллівер" і забезпечили виконання ухвали Печерського суду від 28 вересня, подолавши опір невстановлених осіб, повідомляють на сайті АРМА.

Зараз Нацагентство фактично передало приміщення керуючої компанії відповідно до укладеного договору управління майном.

"Особи, які займали зазначені приміщення до їх фактичної передачі керуючій компанії, можуть оперативно укласти з нею відповідний договір оренди, що дозволить їм перебувати там на законних підставах", - додали в АРМА.

Нагадаємо, АРМА, згідно з рішенням Печерського районного суду Києва від 28 вересня 2017 року, призначено керуючим усіма нежитловими приміщеннями на 31-33 поверхах бізнес-центру "Гуллівер" у Києві. Вони були арештовані в рамках кримінального провадження проти колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка. Клименкові інкримінують створення так званих "податкових майданчиків", які у 2011-2014 роках дозволяли ухилятися від сплати податків. Загальна сума збитків, завданих державі, оцінюється майже в 96 млрд гривень.

Агентство кілька місяців домагалося передачі у своє управління цих приміщень.

Востаннє представники АРМА намагалися зайти в "Гуллівер" у суботу, 3 лютого. Тоді їм це не вдалося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram