ГоловнаПолітика

Суд продовжив арешт учасникам ДТП з шістьма загиблими в Харкові

Розгляд справи по суті розпочнеться 19 лютого.

Суд продовжив арешт учасникам ДТП з шістьма загиблими в Харкові
Елена Зайцева и Геннадий Дронов
Фото: newsroom.kh.ua

Київський районний суд Харкова в середу продовжив до 7 квітня арешт Олени Зайцевої та Геннадія Дронова - водіїв, які були учасниками ДТП із шістьма загиблими і п'ятьма потерпілими восени минулого року.

Суд постановив прийняти до розгляду цивільні позови потерпілих і долучити їх до матеріалів справи, визначив, що обвинувальний акт відповідає вимогам закону, і прийняв рішення призначити розгляд справи по суті на 14:00 19 лютого.

Нагадаємо, на засіданні у вівторок суддя Віктор Попрас оголосив, що оприлюднить рішення щодо продовження запобіжного заходу в середу.

18 жовтня 2017 року в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням 20-річної Олени Зайцевої, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, скоїв зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg. У результаті зіткнення Lexus вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів, п'ятеро з яких загинули на місці (чотири дівчини і хлопець). Ще одна дівчина померла від отриманих травм у лікарні вранці 26 жовтня.

20 жовтня Київський райсуд Харкова заарештував Зайцеву на 60 днів без можливості внесення застави. На засіданні адвокат Зайцевої Юлія Козир заявила, що водій другого автомобіля Геннадій Дронов порушив ПДР. 6 листопада йому було оголошено про підозру за ч. 3 ст. 286 КК.

8 листопада суд відправив Дронова під варту без можливості внесення застави. 13 грудня суд продовжив запобіжний захід обом підозрюваним до 10 лютого включно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram