ГоловнаПолітика

Кабмін створив Раду з питань інтелектуальної власності

До її складу увійдуть 30 осіб.

Кабмін створив Раду з питань інтелектуальної власності
Степан Кубив
Фото: http://kp.ua

Кабінет Міністрів України створив Раду з питань інтелектуальної власності.

Про це повідомляє прес-служба уряду.

"На засіданні 7 лютого за ініціативи Мінекономрозвитку уряд прийняв рішення про створення Ради з питань інтелектуальної власності, який буде здійснювати координацію процесів щодо функціонування та розвитку системи правової охорони інтелектуальної власності в Україні", - йдеться в повідомленні.

Планують, що Рада діятиме як тимчасовий дорадчий орган при Кабміні. До складу Ради увійдуть 30 осіб, серед яких: керівники ЦОВВ, силових структур, представники законодавчої та судової влади, керівники підприємств і громадських організацій. Очолить Раду перший віце-прем'єр - міністр економрозвитку Степан Кубів.

"Створення Ради є черговим важливим кроком до розвитку системи інтелектуальної власності в Україні, що є пріоритетом роботи уряду. Це також відповідає зобов'язанням України в рамках міжнародних угод, які є частиною світової системи охорони прав інтелектуальної власності", - прокоментував рішення уряду Кубів.

Відповідно до положень про діяльність Ради, її основними завданнями є:

- координація взаємодії органів виконавчої влади у сфері інтелектуальної власності;

- визначення шляхів і механізмів вирішення проблемних питань, що виникають під час формування та реалізації державної політики в сфері інтелектуальної власності;

- розробка пропозицій у сфері інтелектуальної власності, зокрема щодо розвитку цієї сфери, забезпечення інтеграції України в міжнародний і європейський інтелектуальний простір з урахуванням національних інтересів, розвитку і реформування державної системи правової охорони інтелектуальної власності тощо.

Нагадаємо, 30 вересня минулого року президент Петро Порошенко підписав указ про створення Вищого суду з питань інтелектуальної власності.

Раніше Кабмін скасував Держслужбу інтелектуальної власності. Функції держпідприємства були передані Мінекономрозвитку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram