ГоловнаПолітика

У Києві СБУ спіймала ОЗУ, що здійснювало махінації з нерухомістю

До складу угруповання, яке очолював раніше судимий місцевий "кримінальний авторитет", входило 7 жителів столиці.

Співробітники Служби безпеки України викрили в Києві організоване злочинне угруповання, яке здійснювало незаконні оборудки у сфері нерухомості, інформує прес-центр СБУ.

Правоохоронці встановили, що до складу угруповання, яке очолював раніше судимий місцевий "кримінальний авторитет", входило 7 жителів столиці.

"Для переоформлення житла на підставних осіб підозрювані використовували підроблені доручення і вносили неправдиві дані в систему Державного реєстру прав на нерухоме майно", - йдеться в повідомленні.

Оперативники спецслужби задокументували, що протягом 2017-го зловмисники здійснили відчуження кількох житлових і нежитлових об'єктів нерухомості в центральних районах Києва. Співробітники СБУ затримали організатора протиправної схеми за місцем тимчасового проживання в Голосіївському районі столиці.

Під час обшуків у фігурантів справи правоохоронці вилучили підроблені печатки юридичних осіб, паспорти громадян України і незаповнені нотаріальні бланки. У організатора угруповання оперативники спецслужби виявили також саморобну вогнепальну зброю, понад 300 патронів калібру 7,62 мм і спеціальні технічні засоби для зняття інформації.

Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч.2 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу.

Вирішується питання про оголошення затриманому й іншим фігурантам справи підозри у вчиненні злочину й обрання запобіжного заходу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram