ГоловнаПолітика

Савченко проголосувала за скасування закону про реінтеграцію Донбасу

Закон визнає Росію агресором.

Савченко проголосувала за скасування закону про реінтеграцію Донбасу
Фото: Макс Требухов

Народний депутат Надія Савченко підтримала внесений Опозиційним блоком законопроект про скасування прийнятого Верховною Радою Закону "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях", який визнає Росію агресором. Про це свідчать дані голосування, опубліковані на сайті ВР.

Внесений Опозиційним блоком законопроект отримав 37 голосів "за". 33 голоси за нього віддали представники Опоблоку, позафракційні нардепи Яків Безбах, Сергій Мельниченко, Надія Савченко, а також депутат від Блоку Петра Порошенка Олександр Дехтярчук.

Нагадаємо, закон про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях в цілому був прийнятий у січні 2018 року.

Закон визначає контрольовані "ДНР" і "ЛНР" території як тимчасово окуповані Росією.

Військова присутність України на Донбасі визначається як заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, стримування і відсічі російській збройній агресії в Донецькій і Луганській областях. Вносяться відповідні правки в інші законопроекти, які замінять термін "антитерористична операція".

Керівництво силовиками, задіяними в цих заходах, покладається на Об'єднаний оперативний штаб Збройних Сил України.

Внесена постанова Опоблоку про скасування голосування за цей законопроект заблокувала його підписання спікером ВР Андрієм Парубієм і передачу на підпис президентові. Тепер цей процес розблоковано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram