ГоловнаПолітика

У Німеччині вихідців з України відправили за ґрати за мільйонні махінації у сфері медицини

Загальна сума збитків внаслідок злочинної діяльності з 2008-го по вересень 2016-го становить не менш ніж 4,7 млн євро.

У Німеччині вихідців з України відправили за ґрати за мільйонні махінації у сфері медицини
Фото: mosmed.org

У Німеччині до позбавлення волі строком від двох до семи років засудили дев'ятьох членів злочинного угруповання, заснованого вихідцями з колишнього СРСР. Засуджених визнали винними у створенні системи координованої підробки рахунків за надані із догляду за хворими послуги, передає DW.

Відповідне рішення ухвалив у понеділок, 5 лютого, розташований в Дюссельдорфі земельний суд федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія, повідомляє інформагентство epd.

За встановленими на цю мить даними, загальна сума збитків внаслідок злочинної діяльності з 2008-го по вересень 2016-го становить не менш ніж 4,7 мільйона євро.

Самі засуджені - п'ятеро чоловіків і чотири жінки - переважно вихідці з Росії та України. Головного підозрюваного засудили до семи років позбавлення волі. Він також повинен заплатити близько 500 тис. євро штрафу.

Раніше німецькі ЗМІ, посилаючись на дані слідства, повідомляли, що в злочинну мережу входили близько 230 фірм з надання послуг із догляду за хворими та інвалідами. За попередньою домовленістю з пацієнтами, більшість з яких теж були вихідцями переважно з РФ, України та інших колишніх радянських республік, а також лікарями фірми виставляли страховим компаніям рахунки за послуги, які вони насправді не надавали. Частиною отриманих в результаті махінацій прибутків ділилися з пацієнтами і лікарями, причетними до махінацій. Незаконні виплати проводили готівкою. Злочинна мережа діяла на території всієї Німеччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram