ГоловнаПолітика

Справа про вбивство депутата Миргородської міськради пішла у суд

Організатором побиття виступив колега Супруненка по міськраді.

Справа про вбивство депутата Миргородської міськради пішла у суд
Хачатрян (в центре) с переводчиком

До суду направлено справу членів злочинного угруповання, яких звинувачують в смертельному побитті 29-річного депутата Миргородської міської ради 7 скликання від партії "Свобода" Олега Супруненка, повідомляться на сайті Генеральної прокуратури.

За даними слідства, на початку липня 2017 року "на ґрунті особистих неприязних стосунків, які виникли через розбіжності у політичних поглядах щодо соціально-економічного розвитку міста", учасники організованої групи заподіяли тілесні ушкодження Супруненку, від яких він помер.

Організатором цього угруповання був депутат Миргородської міськради Хачатур Хачатрян. Його та двох спільників заарештували, ще один ховається.

Дії членів угрупування кваліфіковані за ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, або яке спричинило смерть потерпілого) та їм загрожує максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на десять років.

Нагадаємо, депутата з Миргорода Олега Супруненка жорстоко побили 12 липня близько 5:00 ранку в Миргороді на вул. Єрковській. За даними партії "Свобода", яку він представляв, на депутата міськради напали невідомі в масках і завдали йому важких поранень: серйозні травми голови та численні переломи, після чого залишили потерпілого у непритомному стані на узбіччі.

Після цього Супруненко 26 днів перебував у реанімації. Він помер 7 серпня після 26 днів боротьби за життя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram