ГоловнаПолітика

Міноборони відзвітувало про готовність табору на Гончарівському полігоні

Містечко осушили, пошкоджені намети замінили.

Міністерство оборони повідомило, що станом на суботу 3 лютого планові роботи з облаштування наметового містечка на Гончарівському полігоні в Чернігівській області завершено.

Протягом останніх кількох днів навколо цього полігону виник великий скандал. Усе почалося з того, що 31 січня у фейсбуці з'явилося повідомлення про затоплений полігон на Чернігівщині, яке спричинило надзвичайний ажіотаж у мережі. Фото та відео затоплених армійських наметів опублікувала на своїй сторінці користувач Марина Аношкіна. "Ось так з хлібом та сіллю зустріли 53-ю механізовану бригаду на Гончарівському полігоні. Як можна так не поважати людей? Що це за свавілля? Хто дав вам право так безсовісно ставитися до наших чоловіків?" - написала вона.  

Фото: facebook.com/marynavolodymyrivna

Фото: facebook.com/marynavolodymyrivna

Радник президента й помічник міністра оборони Юрій Бірюков пояснив, що 53-я бригада ще не прибула на полігон.

"До табору приїхала рекогносцирувальна табірна група, яка має за тиждень готувати табір до прибуття бригади. Це мало хто чомусь пам'ятає, що табір для бригади готує собі сама бригада. Люди з бригади приїхали, живуть у казармах, почали осушування та відновлення наметового містечка (яке стояло так з осені й, природно, занехаяне)", - додав Бірюков.

Міністерство оборони заявило, що тепер намети мають сухі дерев'яні підлоги, обладнані польовими меблями й опаленням. Табір оснащений зовнішнім освітленням і освітленням у наметах, як стаціонарної, так і резервної мережі. Створено запас сухого палива на 15 діб проживання. Пошкоджені намети замінено на нові.

Ведуться внутрішні роботи з підтримання належного стану внутрішнього порядку.  

Фото: mil.gov.ua

Фото: mil.gov.ua

Фото: mil.gov.ua
    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram