ГоловнаПолітика

СБУ: чемпіон Росії зі стрільби воював на Донбасі в складі ПВК Вагнера

Спецслужба продовжує відстежувати персональні дані найманців.

СБУ: чемпіон Росії зі стрільби воював на Донбасі в складі ПВК Вагнера
Александр Заличев
Фото: стоп кадр с видео на YouTube

Дворазовий чемпіон Росії в дуельній стрільбі з рушниці Олександр Залічев причетний до терористичної діяльності на сході України і у 2014 році проходив службу снайпером у російському військовому угрупованні "Приватна військова компанія Вагнера", сказав керівник апарату голови СБУ Ігор Гуськов.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Прямий".

"Ми неодноразово інформували громадськість про діяльність спецпідрозділу РФ під назвою "Вагнер". Ми інформували, що в нас є персональні дані майже двох тисяч найманців. І в рамках цієї роботи відкриваються все нові і нові факти нахабного ставлення до України з боку спецслужб Росії та окремих громадян. Так, встановлено, що одним з найманців "Вагнера" був Залічев Олександр Борисович, який проходив службу на посаді снайпера. З аналізу відкритих джерел є інформація, що він був дворазовим чемпіоном Росії, а також підкреслюю - членом збірної команди Росії з тактичної стрільби як мінімум у 2014-2016 роках", - сказав він.

Служба безпеки підготувала лист до міністра молоді та спорту України з проханням донести відповідну інформацію до спортивних федерацій країн-партнерів.

Нагадаємо, СБУ встановила причетність ПВК Вагнера, так званої приватної військової компанії російських добровольців на чолі з Дмитром Уткіним, до знищення літака українських військових Іл-76 на Донбасі, штурму луганського аеропорту і подій у Дебальцевому (Донецька область).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram