ГоловнаСвіт

Reuters: США можуть застосувати силу проти Сирії через хімічну зброю

Асад таємно зберіг частину хімічної зброї.

Reuters: США можуть застосувати силу проти Сирії через хімічну зброю
Эксперты ООН по химическому оружию работают на месте атаки, Сирия, 29 августа 2013.
Фото: ABC

Сирійський уряд президента Башара Асада може розробляти нові види хімічної зброї, президент США Дональд Трамп готовий запобігти їх використанню за допомогою військової сили.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на високопоставлених американських чиновників.

За їхніми словами, Асад таємно зберіг частину хімічної зброї, незважаючи на російсько-американську угоду 2014 року, згідно з якою Дамаск повинен був передати всі свої запаси хімзброї для знищення. Замість цього сирійська влада почала роботи зі створення нових видів хімічної зброї, про що, за словами чиновників, свідчать недавні випадки його застосування.

"Ми залишаємо за собою право використовувати військову силу для запобігання або стримування використання хімічної зброї [в Сирії]", - заявив Reuters один із чиновників.

Інший співрозмовник агентства висловив надію, що міжнародні санкції і дипломатичний тиск допоможуть приборкати програму Асада з хімічної зброї.

У Парижі 23 січня відбулася зустріч представників 29 країн, присвячена розслідуванню хіматак у Сирії. На зустрічі держсекретар США Рекс Тіллерсон поклав на Росію відповідальність за всі хімічні атаки в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram