ГоловнаПолітика

Фігуранта "справи 2 травня" в Одесі засудили до 5 років під вартою

38-річний громадянин іншої держави визнав провину і розкаявся, у зв'язку з чим суд визначив покарання з випробувальним терміном у 3 роки.

Фігуранта "справи 2 травня" в Одесі засудили до 5 років під вартою
Фото: ic.pics.livejournal.com

До п'яти років позбавлення волі з випробувальним терміном три роки суд засудив активного учасника масових заворушень 2 травня 2014 року в Одесі.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області.

"За результатами розгляду кримінального провадження судом 38-річного громадянина іншої держави визнали винним в участі у масових заворушеннях, а саме здійсненні активних дій, які полягали в опорі представникам влади, погромах і киданні каменів, що призвело до тяжких наслідків", - йдеться в повідомленні.

Обвинувачений на судовому засіданні визнав свою провину і розкаявся. Обвинувальний вирок набув законної сили.

Повідомляється, що в липні 2017 року зазначеній особі за клопотанням прокуратури обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Чоловіка, який до цього перебував за межами України, виявили в будинку родича і затримали правоохоронці м. Чорноморськ Одеської області.

На початку січня повідомлялося, що прокуратура відправила під суд фігуранта "справи 2 травня" Сергія Долженкова, відомого також як "Капітан Какао".

2 травня 2014 року в Одесі під час масових заворушень загинуло 48 людей і більш ніж 200 було поранено. Більшість жертв трагедії загинули в Будинку профспілок. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані і сплановані навмисне.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram