ГоловнаПолітика

Глава Нацполіції відмовив "Національним дружинам" у праві на мілітаризацію

Сергій Князєв пригрозив відповідальністю організаторам парамілітарних утворень.

Глава Нацполіції відмовив "Національним дружинам" у праві на мілітаризацію
Сергей Князев

В Україні можуть існувати різні громадські організації, але жодна з них не має права на мілітаризацію, заявив глава Національної поліції Сергій Князев.

"Громадські формування не мають права на мілітаризацію, тому що є чітко визначена норма закону. Вона загальноєвропейська і в кожній державі практично однакова", - наводить прес-служба МВС слова Князєва.

Він додав, що громадські формування, які відповідно до законодавства мають право бути зареєстровані належним чином і виконувати відповідні функції, і, якщо вони не виходять за рамки своїх повноважень, можуть працювати.

"Якщо ми будемо бачити з боку будь-якого громадського об'єднання порушення законодавства, ми будемо негайно притягувати організаторів цих об'єднань до адміністративної або кримінальної відповідальності", - запевнив він.

Нагадаємо, нещодавно міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що в державі Україна є тільки одна монополія на застосування сили - державна Національна гвардія, Національна поліція, ЗСУ. Всі інші парамілітарні освіти, які намагаються позиціонувати себе на вулицях міст, не є законними.

У неділю в Києві на території Косого капоніра Київської фортеці силове відгалуження партії "Національний корпус" провело "присягу" представників своєї організації "Національні дружини".

Потім "дружинники" пройшли маршем вулицями Києва до Майдану Незалежності. Після цього в соцмережах обурилися і розкритикували "Національні дружини". Також захід у киян викликав хвилю запитань: хто ці молоді люди і чим вони будуть займатися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram