ГоловнаПолітика

"Рошен" подав до суду на "Ашан" через "Київський торт"

Упакування обох тортів схоже.

"Рошен" подав до суду на "Ашан" через "Київський торт"

Кондитерська компанія "Рошен" подала в суд на мережу гіпермаркетів "Ашан" з вимогою заборонити ритейлеру використовувати бренд "Київський торт".

Про це свідчить ухвала Господарського суду Києва від 24 січня, пише liga.net.

Позов про право інтелектуальної власності було подано у зв'язку з продажем у гіпермаркетах "Ашан" тортів під назвою "Київський". У "Рошен" вказали, що споживач може сплутати упаковку торта в "Ашані" з оригінальним продуктом, виробленим компанією. Компанія зажадала заборонити гіпермаркетам реалізацію кондитерських виробів із цією назвою, а також використання в оформленні упакування малюнка у вигляді листя каштана. Аналогічні вимоги були викладені в позові до ТОВ "Белларія". Також "Рошен" зажадала вилучити з обігу вже випущені упаковки з такою назвою і оформленням і знищити їх.

У судовому документі наголошено, що товарний знак "Київський торт" визнано "загальновідомим в Україні" рішенням Апеляційної палати Державної служби інтелектуальної власності.

Суперечку про використання ТМ "Київський торт" і елементів дизайну упакування "Рошен" також веде з компанією "Київхліб".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram